Η Microsoft Αποθαρρύνει Τους Χρήστες Από Το Να Χρησιμοποιήσουν Chrome/Firefox

Η Microsoft Αποθαρρύνει Τους Χρήστες Από Το Να Χρησιμοποιήσουν Chrome/Firefox

Η Microsoft έχει ρίξει δουλειά για να κάνει τα Windows 10 και τον browser Microsoft Edge όσο καλύτερα και πιο φιλικά προς τον χρήστη μπορεί και όπως ο καθένας μας, θέλει να δει τα χρήματα που έχει επενδύσει να πιάνουν τόπο. Έτσι αποφάσισε να γίνει λίγο πιο ‘επιθετική.’

Όπως αποκαλύπτουν χρήστες του εξωτερικού, η εταιρία αποθαρρύνει τους χρήστες από το χρησιμοποιούν browsers από άλλες εταιρίες, όπως τον Google Chrome ή τον Mozilla Firefox. Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης ανοίγει τον Edge στα 10 και γράφει στο Bing το όνομα ενός άλλου φυλλομετρητή για να τον κατεβάσει, μια σκούρα μπάρα πάνω από τα αποτελέσματα γράφει «Η Microsoft συνιστά Microsoft Edge για Windows 10» και δίπλα υπάρχει ένα κουμπί «Μάθετε γιατί» που ανοίγει μια διαφημιστική ιστοσελίδα του Edge η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Οι εταιρίες Πληροφορικής συνηθίζεται να προωθούν τους δικούς browsers, και για παράδειγμα άμα ανοίξουμε το Google από κάποιο browser πέρα από τον Google Chrome εμφανίζεται ένα ‘παραθυράκι’ που προτείνει τη λήψη του Chrome. Βεβαία τέτοιες πρακτικές είχαν χαρακτηριστεί ως «αντι-ανταγωνιστικές» από εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft, και τώρα είναι… ενδιαφέρον που η Microsoft κάνει το ίδιο.

Μόλις η παραπάνω τακτική αποκαλύφθηκε, η Microsoft σχολίασε στο The Verge:

«Ο Microsoft Edge έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα Windows 10 με χαρακτηριστικά και λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία πλοήγησης, όπως η Cortana και τα Web Note και Quick Answers. Αυτές οι ειδοποιήσεις δημιουργήθηκαν ώστε να παρέχουν στους χρήστες μία γρήγορη και εύκολη πληροφόρηση ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε να γνωρίσουν καλύτερα αυτές τις εμπειρίες που τους προσφέρουμε. Επιπλέον, με τα Windows 10 μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τον φυλλομετρητή και τη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας.»

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.