Η Microsoft Εξαγόρασε Το Sunrise, Τη Καλύτερη Εφαρμογή Ημερολογίου ΓΙα iOS/Android

Η Microsoft Εξαγόρασε Το Sunrise, Τη Καλύτερη Εφαρμογή Ημερολογίου ΓΙα iOS/Android

Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά του Sunrise, μιας εφαρμογής ημερολογίου που φιλοδοξεί να βελτιώσει την αποδοτικότητά σου. Αν και καμία εταιρία από τις δύο δεν θέλησε να μοιράσει μαζί μας τις λεπτομέρειες, μια πρόσφατη φήμη ισχυριζόταν ότι η εταιρία του Redmond ξόδεψε πάνω από $100 εκατομμύρια για την απόκτησή του!

«ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ»


Οι συνιδρυτές του Sunrise αναφέρουν στο blog τους ότι η συνεργασία με τη Microsoft «είναι μόνο η αρχή» ενός πολλά υποσχόμενου μέλλοντος και υπόσχονται ότι η τωρινή εφαρμογή θα παραμείνει διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες που είναι ήδη διαθέσιμη. «Δεν πηγαίνουμε πουθενά,» είπε η εταιρία διαβεβαιώνοντας τους τωρινούς πιστούς χρήστες της.

Η Microsoft με τον Satya Nadella για CEO έχει γίνει μία εταιρία που ασχολείται με κάθε κυρίαρχη πλατφόρμα και υποστηρίζει την open-source κοινότητα. Μάλιστα, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει την Cyanogen, την εταιρία πίσω από τη δημοφιλέστερη έκδοση (ROM) του Android. Παράλληλα προσπαθεί να κυκλοφορεί συνεχώς εφαρμογές για Android και iOS, και σίγουρα η εξαγορά του Sunrise θα τη βοηθήσει να χτίσει ένα ισχυρό portfolio στο δημοφιλέστερο λειτουργικό φορητών συσκευών.

Η εφαρμογή, όπως και το Outlook email app, προσφέρεται δωρεάν. Το πως θα ‘βγάλει’ παραπάνω από $100 εκατομμύρια κέρδος για να καλύψει τη χασούρα παραμένει άγνωστο, αλλά μπορεί να αποτελεί και μια ‘παγίδα’ με απώτερο σκοπό η Microsoft να προωθήσει στους χρήστες αργότερα τις δικές τις υπηρεσίες, όπως το συνδρομητικό Office 365.

Είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα διαχειριστεί η εταιρία το νέο της απόκτημα, αφού έχει ήδη την εφαρμογή Outlook στο Play Store με το δικό της ημερολόγιο. Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και με το Acompli (μια εφαρμογή email που την εξαγόρασε και την μετονόμασε σε Outlook για Android και iOS), αλλά οι δημιουργοί του Sunrise υποσχέθηκαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν το app τους.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.