Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Αφαίρεση Της RAM Μπορεί Να Οδηγήσει Σε Φθηνούς Υπερυπολογιστές

Πολλοί εξυπηρετητές, υπερυπολογιστές και άλλα συστήματα χρησιμοποιούν RAM υψηλών ταχυτήτων για να τρέχουν ομάδα, αλλά η μνήμη είναι πανάκριβη. Αυτό δεν περιορίζει μόνο τον αριθμό των κόμβων σε ένα σύστημα, αλλά αποτρέπει τις εταιρίες από το δημιουργήσουν έναν ή να αναβαθμίσουν κάποιον.

Οι ερευνητές του MIT όμως βρήκαν έναν πιο προσιτό τρόπο για τη δημιουργία ενός υπερυπολογιστή στο μέλλον. Έφτιαξαν ένα δίκτυο εξυπηρετητών, αλλά χωρίς να τοποθετήσουν μνήμη RAM. Αντιθέτως, χρησιμοποίησαν τη flash χωρητικότητα που είναι φθηνότερη και αποδίδει το ίδιο καλά για να αντικαταστήσουν τη RAM. Για να επιτευχθεί ο στόχος τους, ανέθεσαν στους flash drives (συγκεκριμένα στους controllers τους) να προ-επεξεργάζονται κάποια δεδομένα για να αφήσουν στις CPUs το βαρύ φορτίο.

Αυτό δεν κλείνει πλήρως το κενό της ταχύτητας, αλλά οι διαφορές είναι σχεδόν αμελητέες. Σε ένα test, 20 servers με 20TB flash μνήμης ήταν σχεδόν το ίδιο γρήγοροι με 40 servers με 10TB μνήμης RAM. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπολογιστές χωρίς RAM μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού. Το MIT έκανε επίδειξη μόνο για εργασίες που βασίζονται σε βάσεις δεδομένων, όπως βαθμολόγηση ιστοσελίδων. Σε δύσκολες εργασίες με πράξεις δεν θα ήταν η ιδανική λύση, και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει τα PC στα σπίτια μας.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: