Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Mozilla: Τέλος Στα Κινητά Με Firefox OS

Firefox OS Developer Smartphone

Ο οργανισμός Mozilla ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν οι πωλήσεις των κινητών με Firefox OS και η ανάπτυξη του λειτουργικού. Του πείραμα του οργανισμού για ένα λειτουργικό που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες του web και προορίζεται για εξαιρετικά φθηνές συσκευές τελικά απέτυχε και επίσημα πέθανε.

Ο Ari Jaaksi, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος Connected Devices του Mozilla, δήλωσε:

“We are proud of the benefits Firefox OS added to the Web platform and will continue to experiment with the user experience across connected devices. We will build everything we do as a genuine open source project, focused on user experience first and build tools to enable the ecosystem to grow.

Firefox OS proved the flexibility of the Web, scaling from low-end smartphones all the way up to HD TVs. However, we weren’t able to offer the best user experience possible and so we will stop offering Firefox OS smartphones through carrier channels.

We’ll share more on our work and new experiments across connected devices soon.”

Ο κ. Jaaksi αναφέρει ότι δεν συνεχίζουν την ανάπτυξη του Firefox OS επειδή δεν κατάφεραν να προσφέρουν τη καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός λόγος για τον θάνατο του λειτουργικού δεν είναι άλλος από το Android το οποίο έχει εδραιωθεί τόσο πολύ που ο κόσμος δεν μπορεί να σκεφτεί άλλο λειτουργικό για το κινητό του.

Μέχρι σήμερα είχαν κυκλοφορήσει διάφορα ‘Firefox phones,’ με το πιο αξιοσημείωτο (και ακριβό) να είναι το διάφανο Fx0 της LG. Εταιρίες όπως η κινέζικη Alcatel και η ισπανική BQ είχαν λανσάρει κάποια φθηνά μοντέλα όμως όλα απέτυχαν. Εντύπωση προκαλεί που πριν ένα μήνα κυκλοφόρησαν μια εφαρμογή για να δοκιμάσουμε το λειτουργικό στο Android κινητό μας, ενώ τώρα το αποσύρουν.

Πάντως αυτό δεν είναι το οριστικό τέλος του Firefox OS γιατί όπως φαίνεται οι smart TV με αυτό θα συνεχίσουν να πωλούνται – άλλωστε η ανακοίνωση μιλάει μόνο για την απόσυρση των κινητών.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: