Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Nokia Πουλάει Τους Χάρτες HERE Σε Γερμανούς

Η Nokia με τη κάμερα OZO μπήκε επίσημα σε μια νέα κατηγορία προϊόντων, όμως παράλληλα αποσύρθηκε και από μία άλλη. Όπως έγινε επίσημο, οι Φινλανδοί πούλησαν τους χάρτες HERE στις γερμανικές εταιρίες αυτοκινητοβιομηχανίας Audi, BMW Group και Daimler AG (Mercedes) έναντι $3.07 δις, δηλαδή 2.8 δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι Γερμανοί τώρα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους χάρτες HERE στα συστήματά τους δίχως κόστος και θα μπορούν να τους νοικιάζουν σε άλλες κατασκευάστριες.

Η συμφωνία θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν οι 6.454 εργαζόμενοι της Nokia θα παραμείνουν στα πόστα τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού ή αν θα απολυθούν για να προσλάβουν άλλους. Η εταιρία εδώ και καιρό εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης των χαρτών της και μάλιστα υπολόγιζε την αξία του τμήματος στα μόλις $2.1 δις.

Η Nokia πλέον θα ασχολείται με δύο πράγματα: δίκτυα (Nokia Networks) και φορητές συσκευές (Nokia Technologies). Η Nokia Networks προχώρησε στην εξαγορά της γαλλικής εταιρίας Alcatel-Lucent, μια αγορά που θα της κοστίσει €15.6 δισεκατομμύρια μόλις πραγματοποιηθεί, ενώ η Nokia Technologies αναζητάει κάποια συνεργάτιδα για να δημιουργήσουν μαζί ένα νέο Nokia smartphone. Η Nokia θα σχεδιάζει τα κινητά/tablets και θα προσφέρει τη τεχνογνωσία της και η άλλη εταιρία θα αναλάβει τη κατασκευή, τη διανομή, τη πώληση, τη διαφήμιση και την υποστήριξη του προϊόντος.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: