Η Nokia Πουλάει Τους Χάρτες HERE Σε Γερμανούς

Η Nokia Πουλάει Τους Χάρτες HERE Σε Γερμανούς

Η Nokia με τη κάμερα OZO μπήκε επίσημα σε μια νέα κατηγορία προϊόντων, όμως παράλληλα αποσύρθηκε και από μία άλλη. Όπως έγινε επίσημο, οι Φινλανδοί πούλησαν τους χάρτες HERE στις γερμανικές εταιρίες αυτοκινητοβιομηχανίας Audi, BMW Group και Daimler AG (Mercedes) έναντι $3.07 δις, δηλαδή 2.8 δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι Γερμανοί τώρα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους χάρτες HERE στα συστήματά τους δίχως κόστος και θα μπορούν να τους νοικιάζουν σε άλλες κατασκευάστριες.

Η συμφωνία θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν οι 6.454 εργαζόμενοι της Nokia θα παραμείνουν στα πόστα τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού ή αν θα απολυθούν για να προσλάβουν άλλους. Η εταιρία εδώ και καιρό εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης των χαρτών της και μάλιστα υπολόγιζε την αξία του τμήματος στα μόλις $2.1 δις.

Η Nokia πλέον θα ασχολείται με δύο πράγματα: δίκτυα (Nokia Networks) και φορητές συσκευές (Nokia Technologies). Η Nokia Networks προχώρησε στην εξαγορά της γαλλικής εταιρίας Alcatel-Lucent, μια αγορά που θα της κοστίσει €15.6 δισεκατομμύρια μόλις πραγματοποιηθεί, ενώ η Nokia Technologies αναζητάει κάποια συνεργάτιδα για να δημιουργήσουν μαζί ένα νέο Nokia smartphone. Η Nokia θα σχεδιάζει τα κινητά/tablets και θα προσφέρει τη τεχνογνωσία της και η άλλη εταιρία θα αναλάβει τη κατασκευή, τη διανομή, τη πώληση, τη διαφήμιση και την υποστήριξη του προϊόντος.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.