Η Microsoft Σχεδιάζει Νέο Office for Mac Και Νέο OneNote for Mac

Η Microsoft Σχεδιάζει Νέο Office for Mac Και Νέο OneNote for Mac

Και ενώ φαινόταν παντελώς ξεχασμένο μετά από τρεισήμισι χρόνια, τώρα ακούγεται πως η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο Office for Mac. Μαζί με το Office for Mac ακούγεται ότι θα έρθει και το OneNote for Mac.

Ο Thorsten Hübschen, επικεφαλής της ομάδας Office στη Γερμανία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Computerwoche, κατά την διάρκεια της έκθεσης CeBIT, πως η εταιρία θα λανσάρει μια νέα έκδοση του Office για τους υπολογιστές της Apple προς το τέλος αυτού του έτους. Δυστυχώς όμως δεν σχολίασε τι νέο θα φέρει. Η τωρινή έκδοση είχε αρχικά κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου 2010 και ονομάζεται Microsoft Office for Mac 2011.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Η Microsoft έχει υιοθετήσει minimal και επίπεδο σχεδιασμό, ενώ η Apple παρέχει το iWork με τον επεξεργαστή κειμένου (Pages), την εφαρμογή δημιουργίας παρουσιάσεων (Keynote) και την εφαρμογή διαχείρισης υπολογιστικών φύλλων (Numbers) εντελώς δωρεάν σε όλους τους νέους χρήστες Mac. Αναμένουμε η Microsoft να σχεδιάσει τη σουίτα της με επίπεδο σχεδιασμό, ενώ θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να τραβήξεις τους χρήστες από το δωρεάν πλέον iWork. Όπως και να έχει, οι συνδρομητές του Office 365 θα μπορούν να τη κατεβάσουν δωρεάν.

Πέρα από το Office, η Microsoft θα λανσάρει και το OneNote for Mac εντελώς δωρεάν. Το OneNote για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα πρόγραμμα αποθήκευσης σημειώσεων, όπως το Evernote. Το OneNote διατίθεται για πάνω από 10 χρόνια στις πλατφόρμες της Microsoft, καθώς επίσης και σε Android και iOS. Οι σημειώσεις αποθηκεύονται στο cloud και συγχρονίζονται σε κάθε συσκευή του χρήστη. Μια έκδοση για Mac ακούγεται πως θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα.

Πηγές: α, β

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.