Το Raspberry Pi Έσπασε Ρεκόρ Πωλήσεων Με 5 Εκατ. Κομμάτια

Raspberry Pi 2: Επίσημα Με 6x Περισσότερη Ισχύ Και Windows 10

Raspberry Pi 2

Το ίδρυμα Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ότι το mini PC τους έφτασε τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις, το οποίο αποτελεί για αυτούς ένα σημαντικό ορόσημο. Το Raspberry Pi αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με DIY (κάνε-το-μόνος) projects, και μάλιστα πολλοί από αυτούς άρχισαν να το χρησιμοποιούν από τα τέλη του 2013, καθώς μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 είχαν πουληθεί μόνο 1,75 εκατομμύρια κομμάτια.

Το ίδρυμα αναφέρει ότι μπορεί να είναι ο βρετανικός κατασκευαστής υπολογιστών με τις περισσότερες πωλήσεις ‘ever’. Μπορεί συγκριτικά η Apple να πουλάει 5 εκατομμύρια Mac υπολογιστές το τρίμηνο, όμως το Raspberry Pi είναι σε μια κατηγορία υπολογιστών με υπερβολικά μικρότερο μερίδιο χρηστών. Σαφέστατα η επιτυχία του βρίσκεται στη τιμή του, μόλις $35 για το βασικό μοντέλο, η οποία το καθιστά προσιτό για κάθε χρήστη.

Μεγαλύτερη ώθηση θα δώσει στο mini PC η νέα έκδοση Raspberry Pi 2 η οποία στο ίδιο μέγεθος έχει 6 φορές περισσότερη επεξεργαστή ισχύ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και τη διπλάσια μνήμη RAM, και κρατάει την ίδια χαμηλή τιμή.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.