Η Microsoft Θα Εξαγοράσει Την AMD

AMD Radeon R7: Οι Πρώτοι SSD Δίσκοι Της Εταιρίας

AMD stage

Ενδιαφέρεστε για Microsoft CPUs; Επειδή οι τελευταίες φήμες θέλουν τη Microsoft να εξαγοράζει την AMD. Αν και οι φήμες ακούγονται υπερβολικές, καμία από τις δύο κατασκευάστριες δεν τις έχει διαψεύσει ακόμα και μια τέτοια εξαγορά θα έφερνε λεφτά στα ταμία της Microsoft μετά από μερικά χρόνια.

Αν η Microsoft όντως ενδιαφέρεται για την AMD και αν καταφέρει να την εξαγοράσει θα μπορέσει να δημιουργήσει επεξεργαστές, κάρτες γραφικών και chipsets για τα Surface tablets, το Xbox και τα Lumia smartphones της όπως τα θέλει, και ίσως έχει μεγαλύτερο κέρδος γιατί θα πληρώνει μονάχα για τα έξοδα παραγωγής. Επιπρόσθετα, ως γνωστόν το Xbox One χρησιμοποιεί chipset (APU) της AMD για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες χρεώνονται $100 για κάθε κομμάτι. Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί πάνω από 12 εκατομμύρια κονσόλες, άρα η Microsoft έχει πληρώσει στην AMD $1.2 δις.

Η χρηματιστηριακή αξία της ΑΜD ανέρχεται στα $1,81 δισεκατομμύρια και η Microsoft έχει στα ταμία της $95.3 δισεκατομμύρια. Μια εξαγορά δεν είναι καθόλου απίθανη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εταιρία έχει χρέη που αυτομάτως θα μεταφερθούν στη Microsoft και η οποία θα πρέπει να πληρώσει. Επιπρόσθετα, για να αναπτύξει ή να βελτιώσει τα chips, η Microsoft θα πρέπει να πληρώσει το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης που θα χρειαστεί πολλά λεφτά. Άρα, τουλάχιστον στην αρχή, η Microsoft μονάχα θα χάνει λεφτά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.