Ο Steve Jobs Ήθελε Τα Sony VAIO Να Τρέχουν Mac OS X

Ο Steve Jobs Ήθελε Τα Sony VAIO Να Τρέχουν Mac OS X

Ο Steve Jobs πίστευε ότι το OS X των Mac πρέπει να ανήκει μόνο στην Apple και να μην το παίρνει κανένας τρίτος κατασκευαστής για να μην κάνει κακό στην εικόνα της εταιρίας. Όμως ήταν πρόθυμος να κάνει εξαίρεση για τα Vaio! Ο Jobs θαύμαζε τη Sony και τα προϊόντα της και είχε μεγάλη εκτίμηση στον Akio Morita, ιδρυτή της Sony.

Όπως αναφέρει ο Ιαπωνέζος ανεξάρτητος συγγραφέας Nobuyuki Hayashi, ο οποίος έχει καλύψει την Apple για πάνω από δύο δεκαετίες, ο πρώην πρόεδρος της Sony, Kunitake Ando, είχε συνάντηση με τον Steve Jobs σε γήπεδο γκολφ κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Χαβάι το 2001. Ο Steve Jobs μαζί με άλλους εκτελεστικούς της Apple περίμεναν τον Ando με ένα Sony Vaio που έτρεχε OS X! Σύμφωνα με τον Ando, ο Jobs θαύμαζε τη σειρά Vaio και ήταν πρόθυμος να κάνει την εξαίρεση στον κανόνα για τη σειρά της Sony σχετικά με την αδειοδότηση του OS X.

Παρόλο που ο Steve Jobs έκανε αυτή τη σημαντική προσφορά στον τότε πρόεδρο της Sony, ο χρόνος δεν ήταν καλός. Τα Vaio με Windows εκείνη την εποχή είχαν άνοδο και έτσι ο πρόεδρος απέρριψε τη πρόταση για Mac Vaio. Το ρίσκο ήταν μεγάλο…

Παλιότερες αναφορές επιβεβαιώνουν την συνάντηση. Τι θα λέγατε αν αυτά τα laptops έτρεχαν τώρα OS X;

Πηγή

  • Σημείωση: Το Tech Community πλέον διαθέτει forums και μπορείς να γράφεις εδώ ό,τι θέλεις!

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.