Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Λογισμικό Ομιλίας Του Stephen Hawking Διαθέσιμο Δωρεάν Στον Λαό

Το λογισμικό ομιλίας του Stephen Hawking κυκλοφόρησε σαν ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα από την Intel. Η εταιρία ελπίζει ότι οι προγραμματιστές θα το κατεβάσουν και θα αρχίσουν να χτίζουν νέα πράγματα έτσι ώστε να επεκτείνουν την εφαρμογή του καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα ατόμων με αναπηρίες.

Το Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) δίνει τη δυνατότητα σε άτομα να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές με πολύ μικρές κινήσεις, και αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τον Hawking, που πάσχει από τη νόσο ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση ή αλλιώς νόσο του κινητικού νευρώνα), “μεταφράζοντας” τις κινήσεις του προσώπου του σε κείμενο.

Η τεχνολογία του αποτελείται από τρία μέρη: έναν αισθητήρα υπερύθρων που ανιχνεύει τις κινήσεις του προσώπου, τη διεπαφή που επιλέγει γράμματα ώστε να σχηματίζει λέξεις και το λογισμικό αυτόματης διόρθωσης (στο οποίο έχει συνεισφέρει και η SwiftKey) που προβλέπει αυτό που θέλει να πληκτρολογήσει ο χρήστης. Το εικονικό πληκτρολόγιο του λογισμικού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για άλλα προγράμματα, αλλά και για την περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Ο Sai Prasad, ο ιδιοκτήτης του ACAT, έγραψε στην ιστοσελίδα της Intel:

«Our hope is that, by open sourcing this configurable platform, developers will continue to expand on this system by adding new user interfaces, new sensing modalities, word prediction and many other features.»

Σύμφωνα με το Wired, η Intel δουλεύει με τελικούς χρήστες και ασθενείς για να δοκιμάσουν αυτό το σύστημα. Οι προγραμματιστές μπορούν να το βρουν στο Github μαζί με τις οδηγίες.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: