Τώρα Μπορείς Να Κατεβάσεις Το SteamOS

Ανακοινώθηκαν Τα Steam Machines Με Steam OS Από Τη Valve

SteamOS Machines

Όπως μας υποσχέθηκε, η Valve έκανε το SteamOS διαθέσιμο για όλους. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν το SteamOS και να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου. Όπως αποκάλυψε η εταιρία, το λειτουργικό της είναι μια παραλλαγή του Debian Linux με τη πρώτη του έκδοση να είναι βασισμένη στο Debian 7.1.

Το SteamOS μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ (πατώντας το «SteamOSInstaller.zip»), αλλά εμείς ακόμα δεν το συστήνουμε. Όχι μόνο όσοι το κατεβάσουν θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το Linux, αλλά θα πρέπει να έχουν και Nvidia κάρτα γραφικών, αφού οι AMD και Intel κάρτες θα υποστηρίζονται αργότερα. Η Valve αναφέρει ξεκάθαρα πως “εκτός αν είστε ένας ατρόμητος χάκερ Linux ήδη, σας συνιστούμε να περιμένετε μέχρι αργότερα το 2014 να το δοκιμάσετε.” Ωστόσο, αυτό που σας συνιστούμε εμείς, αν έχετε Nvidia γραφικά, είναι να το εγκαταστήσετε σε κάποιο virtual machine, όπως είναι το δωρεάν Oracle VM VirtualBox, για δοκιμή.

Πέρα από το λανσάρισμα της πρώτης έκδοσης του SteamOS, η Valve ξεκίνησε να στέλνει τα πρωτότυπα 300 Steam Box στους 300 τυχερούς που τα κέρδισαν.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.