Κυκλοφόρησε Το Visual Studio 2015 Για Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Android/iOS/Windows

Κυκλοφόρησε Το Visual Studio 2015 Για Ανάπτυξη Εφαρμογών Σε Android/iOS/Windows

Η Microsoft κυκλοφόρησε τη τελική έκδοση του Visual Studio 2015 και προορίζεται για προγραμματιστές που ασχολούνται με όλες τις κυρίαρχες πλατφόρμες. Το νέο VS επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για Android, iOS και Windows ή Windows Phone συσκευές, αλλά και παιχνιδιών (Unity, Unreal Engine κτλ). Οι iOS developers δεν μπορούν να γράψουν προγράμματα με Objective-C, αλλά θα βρουν το Xamarin for iOS για να γράψουν με C++. Ας ελπίσουμε ότι στο επόμενο update η Microsoft θα ενσωματώσει την Apple Swift τώρα που έγινε open source.

Ο Αντιπρόεδρος του Developer Division της Microsoft, S. Somasegar, αναφέρει:

«Στόχος μας είναι να δώσουμε τα εργαλεία των Visual Studio και .NET σε οποιονδήποτε προγραμματιστή που ασχολείται με οποιαδήποτε εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.»

Με το Visual Studio 2015 οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ASP.NET 5 websites που μπορούν να τρέχουν σε πολλαπλές πλατφόρμες (όπως Windows, Linux και Mac), μπορούν να ενσωματώσουν στα apps τους εύκολα υπηρεσίες όπως Office 365, SalesForce και Azure Platform Services, υπάρχει ενσωματωμένη υποστήριξη για ανάπτυξη εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν σε πολλές συσκευές με νέα εργαλεία, ενσωματώθηκε το Smart Unit Testing (προηγουμένως γνωστό ως PEX), και οι devs έχουν περισσότερες δυνατότητες χάρη στον νέο .NET compiler (Roslyn). Τέλος, με το Apache Cordova επιτρέπεται η ανάπτυξη mobile εφαρμογών με web εργαλεία (HTML, CSS, JavaScript).

Μαζί με το Visual Studio 2015 κυκλοφόρησε και το .NET 4.6 και το Visual Studio 2013 Update 5. Ως συνήθως, μπορείτε να τα κατεβάσετε από τα visualstudio.com και MSDN.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.