Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

30 Χρόνια Windows

Windows v1.01

Νωρίτερα σήμερα είδαμε πως τα iPod έγιναν 12 χρονών, ενώ ταυτόχρονα και το Windows έχει γενέθλια, αφού στις στις 10 Νοεμβρίου 1983 ο Bill Gates το αποκάλυψε επίσημα. Πριν από το Windows υπήρχε το MS-DOS, ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς γραφικό περιβάλλον που όλα γίνονταν σε μια κονσόλα με εντολές.

Η ανάπτυξη του πρώτου Windows ξεκίνησε το 1981 και η ανάπτυξη του του πήρε 2 χρόνια γιατί από κονσόλα έπρεπε να μεταφερθεί σε γραφικό περιβάλλον που εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα σε όλα τα κυρίαρχα λειτουργικά. Μέχρι και τη τρίτη έκδοση του Windows το λειτουργικό ήταν βασισμένο στο MS-DOS, ενώ από το Windows NT 3.1 έγινε ανεξάρτητο σύστημα (δεν ήταν βασισμένο στη γραμμή εντολών). Από το Windows 95 υπάρχει το κουμπί Start που μετά από τόσα χρόνια, φέτος άλλαξε η λειτουργία του στο 8.1 -αφού πρώτα εξαφανίστηκε εντελώς από το 8-, και άλλα πράγματα στο περιβάλλον έχουν παραμείνει μέχρι φέτος.

Παρακάτω μπορείς να δεις στο βίντεο όλες τις αλλαγές που έγιναν στο δημοφιλέστερο λειτουργικό στο κόσμο από το Windows 1.0 μέχρι το 8.

Χρόνια πολλά, Παράθυρα!

Μοιράσου το με τους φίλους σου: