Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Yahoo πωλείται και ψάχνει για αγοραστή

Yahoo

Μετά την Opera που πουλήθηκε σε Κινέζους, τώρα μία ακόμη ιστορική εταιρία του Διαδικτύου ψάχνει για αγοραστή, η Yahoo.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Yahoo ανακοίνωσε επίσημα ότι σχηματίστηκε μια ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα ερευνήσει εναλλακτικές στρατηγικές έτσι ώστε να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη και να κρατήσουν τους μετόχους χαρούμενους. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ανέφερε ότι έχουν προσλάβει εξαιρετικούς συμβούλους που δουλεύουν στενά για να βρουν μια καλή λύση.

Η Yahoo έχανε χρήματα για τρεισήμισι χρόνια έως ότου η Marissa Mayer ανέλαβε τα ηνία της στα τέλη του 2014. Η τιμή της μετοχής της από τότε έχει ανέβει, έχουν απολυθεί χιλιάδες υπάλληλοι (περίπου 1,600 έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους), θα κλείσουν τμήματα που δεν αποφέρουν κέρδη, ανανεώθηκαν οι υπηρεσίες της και γενικά υπάρχει άνοδος. Αυτή τη στιγμή το Yahoo είναι το 5ο διασημότερο site στον κόσμο (σύμφωνα με το Alexa) και μετράει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα. Αυτά όμως δεν ικανοποιούν τος μετόχους.

Σύμφωνα με φήμες, ο αμερικάνικος πάροχος Verizon ενδιαφέρεται για το Yahoo. Το καλοκαίρι του 2015 η Verizon εξαγόρασε επίσης μια παρόμοια διαδικτυακή υπηρεσία, το AOL, οπότε έχει λογική αν αποφασίσουν να αγοράσουν και το Yahoo. Άλλωστε η Marissa Mayer είναι πρώην συνάδερφος στη Google και φίλη με τον AOL CEO Tim Armstrong.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: