Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Apple επενδύει μόνο το 3.5% των κερδών σε έρευνα & ανάπτυξη

Apple Store 5th

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (γνωστό και ως R&D) είναι από τα σημαντικότερα για μια εταιρία, όμως η Apple φαίνεται ότι επενδύει τα λιγότερα χρήματα σε αυτό σε σχέση με τα έσοδα που έχει. Το Bloomberg αναφέρει ότι ο αμερικάνικος κολοσσός έχει έσοδα που φτάνουν τα $233 δισεκατομμύρια, και όμως επενδύει μόνο το 3.5% αυτών των χρημάτων για το τμήμα R&D. Αν και ακούγεται μικρό το ποσό, μεταφράζεται σε $8.1 δισεκατομμύρια. Κάθε άλλη μεγάλη εταιρία Πληροφορικής στις Η.Π.Α. ξοδεύει περισσότερα στο τμήμα R&D.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Google έχει $66 δισεκατομμύρια έσοδα και επενδύει το 15% στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (δηλαδή $9.9 δις), η Qualcomm έχει $25.3 δισεκατομμύρια κέρδη και επενδύει το 22% ($5.56 δις), και η Facebook έχει $12.5 δισεκατομμύρια έσοδα και επενδύει το 21% στο τμήμα ($2.625 δις).

Πάντως η Apple δεν αδιαφορεί για το τμήμα R&D. Αντιθέτως βλέπουμε ότι επενδύει ακόμα περισσότερα σε αυτό. Το 2015 επένδυσε $8.1 δισεκατομμύρια, το 2014 $6 δις, και το 2013 σχεδόν τα μισά σε σχέση με φέτος, $4.5 δις. Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη προσπάθεια της εταιρίας να βελτιώσει τα chips των iPhone, ξεκινώντας από το iPhone 5 και το Apple A6 chip του με τον custom Swift CPU πυρήνα.

Τα έξοδα της Apple για το τμήμα R&D λογικά θα αυξηθούν και τα 2016, αφού η εταιρία χτίζει τα νέα της κεντρικά γραφεία που είναι πραγματικά τεράστια (Apple Campus 2), και παράλληλα ετοιμάζει ένα ‘μυστικό’ εργαστήριο στη Ταϊβάν όπου θα φτιάξουν ολογραφικές οθόνες για τα μελλοντικά iPhone. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ετοιμάζουν και ένα αμάξι το οποίο λογικά θα αυξήσει τα έξοδα του τμήματος.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: