Η Google δημιούργησε το δικό της 5G δίκτυο με drones

Η Google δημιούργησε το δικό της 5G δίκτυο με drones

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google δεν ασχολείται μόνο με τη μηχανή αναζήτησης και το email πλέον, και ότι δουλεύει σε πολλά projects για να γίνει στο μέλλον η απόλυτη εταιρία τεχνολογίας. Μερικά από αυτά τα projects περιλαμβάνουν αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους, ρομπότ και υψηλής ταχύτητας Internet. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία δουλεύει και σε ένα δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G με απίστευτες ταχύτητες.

Το μυστικό εγχείρημα της Google, με κωδική ονομασία SkyBender, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο δοκιμής στο Spaceport America στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Guardian. Το νέο της δίκτυο είναι πολλά υποσχόμενο γιατί μπορεί να προσφέρει έως και 40 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με τα τωρινά 4G LTE δίκτυα!

Ο αμερικάνικος κολοσσός για να δοκιμάσει το δίκτυό του έχει νοικιάσει έναν τεράστιο υπόστεγο χώρο (15,000 τετραγωνικά πόδια) στο Spaceport America, και συγκεκριμένα το τέρμιναλ Gateway to Space, το οποίο πληρώνει $1,000 για κάθε μέρα που το χρησιμοποιεί. Ο χώρος αυτός έχει σχεδιαστεί για τις πτήσεις της Virgin Galactic.

Google ‘s Need For Speed

Google Project Skybender unveiled

Η ιδέα πίσω από αυτό το δίκτυο δεν διαφέρει πολύ από το Project Loon που είδαμε παλιότερα από τη Google. Με τη πρωτοβουλία Project Loon η Google θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω αερόστατων σε απομακρυσμένες περιοχές, και τώρα με το Project SkyBender θέλει να προσφέρει 5G δίκτυο μέσω μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (drones). Η Google στο παρελθόν είχε εξαγοράσει μια εταιρία που εξειδικεύεται στα drones, οπότε έχει τη κατάλληλη τεχνογνωσία για να αναπτύξει ειδικά drones αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.

Τα αεροσκάφη στέλνουν ραδιοκύματα για να δημιουργήσουν το 5G δίκτυο. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνονται υψηλές ταχύτητες, όμως τα κύματα μπορούν να επηρεαστούν από τις κακές καιρικές συνθήκες και έχουν μικρότερη εμβέλεια από τα 4G δίκτυα. Οι αναφορές ισχυρίζονται ότι οι τεχνικοί της εταιρίας δοκιμάζουν νέες πολύπλοκες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εμβέλεια του σήματος.

Η Google δεν έχει σχολιάσει αυτές τις φήμες και δεν γνωρίζουμε πότε (και αν) το 5G δίκτυό της μέσω drone θα γίνει διαθέσιμο στο κοινό. Πρωτοπορίες σαν αυτή και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Project Fi δείχνουν ότι η εταιρία θέλει να συνδέσει όλον τον κόσμο στο Διαδίκτυο και μάλιστα με απίστευτες ταχύτητες. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.