Η Microsoft αγόρασε το διάσημο πληκτρολόγιο SwiftKey

Η Microsoft αγόρασε το διάσημο πληκτρολόγιο SwiftKey

Η Microsoft συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με Android και iOS εφαρμογές, εξαγοράζοντας τώρα το πληκτρολόγιο SwiftKey. Καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχει ανακοινώσει τα πλάνα τους, όμως η Financial Times αναφέρει ότι η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί.

Ο Jon Reynolds και ο Ben Medlock ίδρυσαν την ομώνυμη βρετανική εταιρία το 2008 και κυκλοφόρησαν το πληκτρολόγιό τους στο Android όπου έγινε ανάρπαστο επειδή διέθετε τη λειτουργία swipe, emojis και φοβερή τεχνολογία πρόβλεψης λέξεων. Μετά από μερικά χρόνια το κυκλοφόρησαν και για iPhone. Η Microsoft τώρα πλήρωσε $250 εκατομμύρια για το πληκτρολόγιο, και θα δώσει επίσης περίπου $30 εκατομμύρια στους δύο δημιουργούς του!

Ο αμερικάνικος κολοσσός παλιότερα είχε εξαγοράσει την Accompli που είχε μία καλή εφαρμογή για emails που στη πορεία μετονομάστηκε σε Outlook, την οθόνη κλειδώματος για Android Echo Notification Lockscreen, το Sunrise Calendar και το Wunderlist – όλες διάσημες εφαρμογές. Τι μπορεί να απογίνει το SwiftKey; Η εταιρία ίσως να μην κάνει κάποια αλλαγή, όμως το πιθανότερο είναι να ενσωματώσει τις λειτουργίες του στο δικό της πληκτρολόγιο που κυκλοφόρησε για iOS και ίσως μετά στο Android. Σίγουρα τα νέα δεν θα ενθουσιάσουν τους fans του SwiftKey.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.