Η Toshiba σταματάει να παράγει PC για καταναλωτές

Η Toshiba σταματάει να παράγει PC για καταναλωτές

Στη χειρότερη περίοδό της βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Toshiba, αφού μετά από το λογιστικό σκάνδαλο έχει τεράστια χασούρα, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και η μετοχή της από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο βρίσκεται συνεχώς σε καθοδική πορεία.

Η γιαπωνέζικη πολυεθνική ανακοίνωσε τώρα ότι οι απώλειες της για το οικονομικό έτος 2015 αναμένεται να φτάσουν τα $5,4 δισεκατομμύρια και για αυτό το λόγο θα κόψει περίπου 7,800 θέσεις εργασίας από διάφορους τομείς, όπως την πυρηνική ενέργεια, την υγεία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έχει επίσης να πληρώσει πρόστιμα στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι 7,800 θέσεις εργασίας που θα περικόψει αποτελούν το 30% του συνολικού προσωπικού της, και ίσως ξεπεράσουν τις 10,000 μέχρι τις αρχές του 2016.

Η Toshiba αλλάζει σελίδα και στόχους

Ακόμη, η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει το πλάνο «Revitalization Action Plan» για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου, των επενδυτών και των μετόχων. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το πλάνο αυτό, όμως φημολογείται ότι η Fujitsu, η Vaio (η εταιρία που δημιουργήθηκε μετά τη πώληση του τμήματος της Sony) και αυτή θα ιδρύσουν μια νέα εταιρία υπολογιστών η οποία θα διοικείται και από τις τρεις.

Τέλος, έγινε επίσημο ότι η εταιρία θα σταματήσει να πουλάει προσωπικούς υπολογιστές για καταναλωτές (θα συνεχίσει να παράγει για επιχειρήσεις) και θα μειώσει τη παραγωγή τηλεοράσεων (θα πουλήσει και ένα εργοστάσιο τηλεοράσεων στην Ινδονησία). Αυτό για τις τηλεοράσεις δεν μας προκαλεί έκπληξη γιατί ήδη πουλάει το brand της σε άλλες κατασκευάστριες τηλεοράσεων που δραστηριοποιούνται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η IDEAL που έχει αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της Toshiba στην Ελλάδα, σε δελτίο Τύπου, γράφει:

Η εταιρεία ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕΔΕΣ σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 4.1.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Toshiba Corporation ανακοίνωσε τη διακοπή της εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών που απευθύνονται σε καταναλωτές σε πολλές διεθνείς αγορές συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016.

Όπως βλέπουμε η Toshiba σιγά-σιγά αλλάζει πρόσωπο και εστιάζει σε τομείς που της αποφέρουν έσοδα. Να θυμίσουμε ότι ήδη πούλησε το τμήμα αισθητήρων καμερών στη Sony και φημολογείται ότι θα σκοπεύει να πουλήσει και τα τμήματα πυρηνικής ενέργειας και υγείας.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.